Wellington of Bilmore


Ontstaansgeschiedenis

Wellington of Bilmore is een klassiek merk ontstaan in 1899 als kleermakerij voor arbeiderskleding in Duitsland. Na verloop van tijd richtte het bedrijf zich op sportswear, herenjassen en custom made ruiterkleding. Langzaam maar zeker groeide het uit tot een grote producent en een gevestigd merk van klassieke herenkleding met een Britse country look. 

Stoffen en leveranciers

Wellington of Bilmore staat voor hoogwaardige, duurzame en tijdloze mode in Britse stijl. Ze hechten waarde aan traditionele en bekwame leveranciers met hoogwaardige natuurlijke vezels uit Europa.

De jassen, truien, petten en broeken van Wellington of Bilmore worden gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen voornamelijk afkomstig uit Europa. Enkele stoffenleveranciers van Wellington of Bilmore zijn: Harris tweed, Halley Stevensons en Magee. 

Harris tweed

Traditioneel geweven wollen stof geweven op schotsen eilanden. Als je goed kijkt zie je de haren van het schaap in de stof zitten. Het is een zeer stevige warme stof, ze hebben vaak aardse tinten die de kleuren van de natuur weerspiegelen. Meer informatie over tweed en de verzorging van tweed kun je ook vinden op mulderfashion.nl, natuurlijk kun je ook in onze winkel langskomen voor informatie over Harris tweed. 

In onze winkel kun je verschillende tweed colberts vinden, zoals dit pied de poule motief of dit colbert met een blackwatch . 

Halley Stevensons 

Halley Stevensons maakt de stoffen van gewaxt katoen, door meer dan 150 jaar ervaring zijn deze stoffen geperfectioneerd. Ze zijn duurzaam in gebruik en zijn op een natuurlijke manier waterdicht gemaakt. De waxstoffen zijn van nature ademend zijn, wat uniek is voor een stof die tegelijk geen water door laat. De productie gebeurt op een milieuvriendelijke manier.

Wij verkopen verschillende waxjassen, in het groen, blauw en beige. Ook kunt u in onze winkel bijpassende handschoenen vinden. 

Magee 1866

Magee 1866 is een Ierse weverij, dit familiebedrijf produceert al meer dan 150 jaar luxe weefsels en kleding met nadruk op duurzaamheid. Dit colbert met een gele ruit is bijvoorbeeld afkomstig van Magee.