Wat is tweed?


Tweed is een stof die al jaren populair is in de mode-industrie. Het is een robuuste, warmte-isolerende stof die ideaal is voor koudere weersomstandigheden.

Wol

Het is gemaakt van schapenwol, dit wordt gekamd voor gebruik, als je goed kijkt naar tweed stof kun je de haren van het schaap zien zitten, het geeft de stof een beetje een “zacht harige” textuur die toch zeer sterk is. Dit is kenmerkend voor tweed.

Tweed is afkomstig uit de Buiten-Hebriden, dit zijn een groep eilanden voor de Westkust van Schotland. De stof wordt gemaakt met verschillende weeftechnieken, één hiervan is de geruwde weeftechniek. Dit zorgt voor de grove structuur. De wol wordt van origine over houten tafels gewreven om de stof soepeler te maken. Van origine heeft iedere clan zijn eigen patroon. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer eerst lid te worden van een clan, je kunt gewoon een stof in onze winkel kiezen die je mooi vindt (:

Tweed outer hebrides

Eigenschappen

Tweed is een warmte-isolerende stof, dit is een natuurlijke eigenschap van wol. Dit maakt het een perfect kledingstuk voor koudere dagen. Omdat de stof zo stevig is, gaat het heel lang mee. Van een goed tweed kledingstuk heb je jaren lang plezier, mits het de juiste verzorging krijgt.

Uitstraling

Tweed is een veelzijdige stof die bij meerdere outfits past. Het kan gedragen voor een klassieke Britse stijl: de country look. In combinatie met een spijkerbroek kan een Tweed colbert er juist heel trendy uitzien. Vooral als je een meer opvallende tweed ruit draagt zoals dit rode colbert van Wellington of Bilmore. Het kan dus zowel klassiek en elegant als hip en trendy gedragen worden.

Winkel

In onze webshop verkopen we verschillende Tweed colberts van het merk Wellington of Bilmore:

In onze fysieke winkel in Rijswijk hebben we nog een veel grotere collectie colberts. Ook hebben we een grote collectie Harris tweed petten en vestjes in de winkel. Deze horen bij de colberts.