Waarom is het dragen van wol goed?


Wol

Wol is een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor kleding. Er zijn dan ook veel redenen waarom je wollen kleding zou moeten dragen.

Ten eerste is wol ademend. Dit betekent dat het vocht van je huid afvoert, waardoor je droog en comfortabel blijft. Dit maakt wol ideaal voor outdooractiviteiten, zoals wandelen of skiën. Wandelsokken van Falke zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor lange wandeltochten of andere sportactiviteiten.

Ten tweede is wol isolerend. Dit betekent dat het je warm houdt in de koude wintermaanden, en koel in de warme zomermaanden. Het reguleert dus goed de lichaamstemperatuur. Dit maakt wol ideaal voor elk seizoen, vooral dunne wollen truien kunnen het hele jaar door goed gedragen worden. Kijk eens bij deze merinowollen coltruien van Maerz.

Ten derde is wol duurzaam. Het is een hernieuwbare grondstof, die gemakkelijk te produceren is. Wol is biologisch afbreekbaar materiaal, het kan worden gerecycled of opnieuw gebruikt wanneer het aan het einde van zijn levensduur is. Bovendien is de productie van wol minder belastend voor het milieu dan veel andere kledingmaterialen. Als je wol goed onderhoudt kan het jaren meegaan en heb je er lang plezier van.

Al met al zijn er veel redenen waarom je wollen kleding zou moeten dragen. Het is ademend, isolerend, duurzaam en milieuvriendelijk. Tot slot draagt het heerlijk, het is zacht als een babybips. Dus als je op zoek bent naar comfortabele, duurzame en milieuvriendelijke kleding, dan is wol de perfecte keuze.

In onze winkel verkopen we wollen sokken en heerlijke warme wollen truien en vesten, gemaakt van schapen-, yak of alpacawol. De tweed colberts van Wellington of Bilmore zijn ook gemaakt van wol, handgemaakt tweed uit Schotland.